Veelgestelde vragen

Als uw vraag er niet bij staat, neem dan contact met ons op

Ja. De apparatuur waarmee wij werken is van Wegamed, een Duits bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de ontwikkeling van diagnostische en therapeutische apparatuur.

De apparaten hebben alle vereiste medische certificeringen in Duitsland en Europa (TÜV Nord 13485, CE, MDSAP). Tevens is de apparatuur goedgekeurd door de FDA in de Verenigde Staten.

Ja. De apparatuur maakt onder andere gebruik van geavanceerde bio-impedantie, een nauwkeurige en veilige technologie die al vele jaren bestaat en ook wordt toegepast in ziekenhuizen. Er worden elektronische impulsen door het lichaam gestuurd waarmee wij meten hoe de staat van het lichaam is: welke delen en/of specifieke organen zijn belast met (chronische) ontstekingen, toxines of rigiditeit. Deze moeten ontgift en gereactiveerd worden.

De apparatuur is ontwikkeld met de kennis van 2000 jaar oude Chinese geneeskunde voor het ontgiften en herstel van het lichaam (cupping, acupunctuur en kruiden). Daarnaast is ook de kennis van andere natuurgeneeskundige therapieën zoals homeopathie gebruikt.

Wereldwijd worden deze apparaten in meer dan 25 landen ingezet door ruim 8.400 therapeuten (dec. 2019) met goede resultaten. De apparaten zijn bovendien in klinische onderzoeken getest bij zowel volwassenen als kinderen.

Nee. Alhoewel wereldwijd veel therapeuten deze apparatuur gebruiken voor het ontgiften van het lichaam, is het in Nederland nog vrij onbekend en wordt het niet vergoed door zorgverzekeraars.

Nee. U mag niet worden behandeld met onze apparatuur bij:

zwangerschap of borstvoeding, ernstig lever- en/of nierfalen, ernstig verzwakt lichaam (als dit blijkt na onze lichaamsmeting), ernstige uitputting, epilepsie(aanvallen), koorts, open wonden of acute ontstekingen op de rug, bloedstollingsproblemen, gebruik van bloedverdunners, orgaantransplantatie, (elektronische) implantaten in het lichaam, hartklachten of psychose.

  • Probeert u voor de behandeling ontspannen te zijn en niet onder tijdsdruk te staan. Houdt u hier rekening mee als u nog andere afspraken heeft voor of na uw sessie bij Healthy Detox.
  • Draag op de dag van de behandeling geen make-up en gebruik geen crèmes, bodylotion, parfum of deodorant.
  • Op de dag van de behandeling niet intensief sporten.
  • Gebruik geen drugs tot 48 uur voor de behandeling.
  • Indien mogelijk: gebruik 24 uur van tevoren geen medicatie, tenzij inname noodzakelijk is. Vraag dit bij twijfel na bij uw (huis)arts. Na de behandeling kunt u uw medicijnen meteen weer gebruiken.
  • Gebruik op de dag van behandeling geen koffie, thee (kruidenthee mag wel) of alcohol en tabak.
  • Draag comfortabele, loszittende kleding.
  • Sieraden dienen afgedaan te worden tijdens de behandeling.
  • Zorg ervoor dat u van tevoren heeft ontbeten of geluncht.

Ook wanneer uit de eerste meting blijkt dat een grondige ontgifting op dit moment niet mogelijk is (bijv. bij een erg verzwakt lichaam, lever- en/of nierfalen), zal dit duidelijk en helder met u besproken worden. In dat geval betaalt u alleen voor de intake en meting.

Een basis detoxkuur bestaat uit 8 behandelingen. De meeste mensen merken na een paar behandelingen al de eerste effecten. U heeft (veel) meer energie, minder pijn en klachten en uw huid verbetert. U zit lekkerder in uw vel, zowel fysiek als mentaal.

Indien u ernstigere symptomen heeft zoals bijv. een aandoening, chronische ontstekingen, eczeem, langdurige darmproblemen etc. dan kunnen meer behandelingen nodig zijn om van uw klachten af te komen. Bij elke sessie zullen we de voortgang bespreken. U kunt te allen tijde de behandelingen staken.

Let op! Elk persoon en lichaam is anders. Het resultaat kan daarom per persoon variëren. Healthy Detox levert alleen maatwerk. U krijgt tijdens de sessies praktische tips mee, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Deze zijn ter ondersteuning van de behandelingen en om na de detoxkuur zo lang mogelijk een ‘schoon’ lichaam te behouden.

Wekelijkse behandelingen zijn het meest wenselijk.

Van de lichaamsmeting merkt u weinig. Enkele mensen ervaren een lichte sensatie in het lichaam.

De rugbehandeling kan oncomfortabel aanvoelen als u veel last heeft van stijfheid. Met een sterk vacuüm worden toxines losgemaakt. Als het pijnlijk wordt, kunt u dat aangeven. Dan verlagen we de intensiteit.

Het Detox voetenbad en de Audio Color worden als prettig en ontspannend ervaren.

Het ontgiften van het lichaam bij Healthy Detox kan naast andere therapieën gedaan worden.

Ontgiften is de basis voor een gezond leven. Het herstelt het zelfhelend vermogen van het lichaam en zou in principe altijd eerst gedaan moeten worden, voordat men overgaat op andere therapieën.

Het is goed mogelijk dat na de detoxkuur uw klachten zodanig zijn afgenomen dat andere therapieën minder vaak of zelfs niet meer nodig zijn.

Soms zullen we aanraden om andere therapieën zoals bijv. acupunctuur of het gebruik van supplementen pas te starten nadat u de behandeling bij Healthy Detox (grotendeels) heeft afgerond.

Een ‘schoon’ lichaam vervoert zuurstof beteren neemt voedingsstoffen sneller op. Acupunctuur zal effectiever zijn als het weefsel rondom de acupunctuurpunten niet langer volledig vast zit met oude vervuiling. Kruiden en supplementen worden ook beter gebruikt door een ontgift lichaam.